Lijst van vijf – december 2020 met Madan, Peggy Gou en Purple discomachine

In de laatste maand van dit bijzondere jaar deze vijf luistertips. Vijf tracks die ik zelf de laatste maand heb ontdekt. Welk nummer is jouw favoriet? Let me know!

Madan – Martin Solveig, Salif Keita

Deze exotic disco mix is een coproductie van de Malinese afro-pop singer-songwriter Salif Keita en de Franse DJ-Producer Martin Solveig. Het nummer bereikte in 2003 de 37e positie in de Franse hitlijst. In Nederland kwam het nummer niet hoger dan 87 in de single top 100.

Don’t Go Lose It Baby – Hugh Masekela

Hugh Ramopolo Masekela was een Zuid-Afrikaans bugelspeler, zanger en componist. Naast de bugel speelde hij de trompet en de kornet. Op 14 juli 1984 bracht hij via het Jive label het lied “Don’t Go Lose It Baby” in Nederland uit. Hij had hiermee wereldwijd een bescheiden hit. Nummer 37 als hoogste positie in de Nederlandse Top 40 en stond slechts drie weken in deze lijst. Echter hiermee brak hij door tot een breder publiek.

Starry Night Original Mix – Peggy Gou

Het luchtige “Starry Night” is niet de meest spannende track van deze Zuid-Koreaanse/Berlijnse producer. Deze track uit 2019bevat wel veel herkenbare eigenschappen die we prikkelend vinden. In de toegankelijke productie passeren speelse percussie, funky baslijnen en dromerige Koreaanse vocals opnieuw de revue. De kristalheldere piano akkoordjes houden de aandacht vast en doen denken aan een feestelijke zomernacht. Weinig verrassingen op dit nummer, maar wel aangenaam om naar te luisteren of op te feesten.

People – Teenage Mutants, Purple Disco Machine

Voor mij persoonlijk is 2020 het jaar waarin ik de muziek van Purple Disco Machine heb ontdekt, dus ook deze maand weer een luistertip hem. Deze keer heeft Tino Piontek zich laten inspireren door het nummer People Get up van Amerikaanse funk / disco-groep Mass Production. De tienkoppige band, uit Norfolk Viriginia, had eind jaren zeventig en begin jaren tachtig een reeks kleine R&B hits.

Eruption – Crazy P

Crazy P is een Engelse band die voornamelijk electronische dance muziek produceren. De band is in 1995 opgericht door Chriss Todd and Jim Baron. Het nummer Eruption komt van hun in 2011 uitgebrachte album When we on.

“Let me be the one that you run to”

“And shout it out what you need”