Lijst van Vijf – april 2023

Met deze vijf nummers was het bij de laatste twee events waar ik de ‘plaatjes mocht draaien’ een groot feest. Door deze nummers lekker in elkaar te mixen  is een dansend en springend publiek gegarandeerd.

Danza Kudoro (feat. Don Omar) – Lucenzo

Snelle auto’s, speedboten en schaars geklede dames. Dat is in een paar woorden de beschrijving van de videoclip die is opgenomen op Sint Maarten. Dit nummer is een heerlijk zomers geluid en stond in 2011 zeven weken op nummer 1 in de Top40 en was daarmee een dikke hit. Don Omar is een Puerto Ricaanse zanger en een van de grondleggers van de Reggaeton. Het nummer Danza Kudoro bracht hij uit in samenwerking met de Portugees-Franse producer Lucenzo.

I want you – La Fuente

Bij het horen van zowel de sound van dit nummer als ook de artiestennaam verwacht je niet dat dit prachtige product uit Eindhoven komt. Een zeer intens nummer waar de energie van af spat. Dat energieke lijkt ook typerend voor de persoon La Fuente gezien de vele activiteiten die hij onderneemt. Op zijn website is te zien dat hij niet alleen als DJ en producer actief is, maar ook nog vele andere zaken onderneemt. Verder bekend om zijn voorliefde voor mooie en snelle auto’s én de spetterende shows!

Suavemente (Hot Head Mix) – Elvis Crespo, Guisseppe D

Het origineel van Elvis Crespo is een Latin nummer uit 1999. Het is een feestelijk nummer dat bol staat met schetterende blazers en kontwiegende ritmes en Crespo had hiermee een grote hit in de Spaanstalige landen. Bij het origineel zullen velen mensen geen herkenning of uitbundig gevoel krijgen, maar de Hot Head Mix die Elvis Crespo in samenwerking met Guisseppe D heeft gemaakt is een heerlijk feestnummer.

Pepas – Farruko

We blijven in Puerto Rico met Farruko, een rapper en zanger. Mede dankzij zijn samenwerking met Daddy Yankee en Don Omar (zie hierboven) bereikte hij de nodige roem. Geboren in 1991 begon hij zijn carrière al vroeg en wel in 2009. In de zomer van 2014 had hij in Latijns Amerika 2 grote hits. Van het nummer Pepas heeft David Guetta de officiële remix gemaakt.

Pump it up – Endor

Vele kennen waarschijnlijk de hit Pump it Up van de Belgische artiest Danzel. De Britse DJ Endor heeft daar in 2019 een heerlijke remix van gemaakt. Hij bereikte daarmee de nummer 1 positie in Amerika in de US Billboard Dance Club Songs. Springen maar!

Lijst van vijf – maart 2023

Wil je de vorige Lijst van vijf van nog eens beluisteren? Dat kan hier.