Lijst van vijf – februari 2021 met Rolf Sanchez, Johnny Kemp en Purple Disco Machine

Op deze eerste lentedag van het jaar weer vijf nieuwe luistertips! Welk nummer is jouw favoriet? Let me know!

Head & Heart (feat. MNEK) – Joel Corry

Deze track is van de Britse DJ Joel Corry en uitgebracht in 2020 en het is een samenwerking met de Britse zanger MNEK. Het nummer gaat over het conflict tussen je hoofd en je hart waar iedereen wel eens mee heeft te maken in het leven. Joel Corry heeft een nummer met een positieve positieve ‘vibe’ uitgebracht en daarom past het ook het zo goed bij deze eerste lentedag.  In 2020 bereikte deze hit in diverse Europese landen een nummer 1 positie, waaronder Nederland, België en Groot-Brittannië.

Más Más Más – Rolf Sanchez

De 29 jarige Rolf Sanchez heeft een Dominicaanse moeder en een Nederlandse vader. Hij brak in 2011 door dankzij het TV programma Xfactor. Om zich verder te verdiepen in de Spaanstalige muziek bracht hij enige tijd door in de Dominicaanse republiek. Het nummer Más Más Más maakte hij in Corana tijd af samen met Kraantje Pappie en Paul Sinha. Het nummer bereikte in augustus 2020 een eerste plaats in de top 40.

Just got paid – Johnny Kemp

Deze hit werd miljoenen keren verkocht in 1988 en bereikte in Amerika de tiende positie van de ‘US Billboard Hot 100’.  Johnny Kemp werd geboren op de Bahama’s en begon op zijn 13e met zingen in nachtclubs. In 1979 trok hij naar New York om daar zijn muziekcarrière te vervolgen. En met succes! In de periode 1988 tot en met 1990 bracht hij acht singles uit waarvan Just got paid dus een wereldwijd succes werd.

Fireworks (feat. Moss Kena & The Knocks) – Purple Disco Machine

Een zeer aanstekelijk en optimistisch nummer! Dat is deze nieuwe track van de Duitse DJ & Producer Tino Piontek. Het kenmerkende en vrolijke geluid van steeldrums is door het hele nummer verweven. Het levert een prachtig zomers geluid op, compleet met funky baslijnen en mooie soulvolle zang. Voor dit nummer werkte Purple Disco Machine samen met de Britse singer-songwriter Moss Kena en het New Yorkse electronic duo The Knocks.

Hot Shot – Karen Young

Karen Young (Philadelphia) begint als achtergrondzangeres en breekt in 1978 door met haar discohit ‘Hot Shot’. Het is ook de titel van haar debuutalbum dat in hetzelfde jaar uitkomt. Het liedje bereikt de derde positie in de Nederlands hitlijst. Het einde van het discotijdperk is dan al in zicht en het lukt Karen Young niet meer een vervolg te geven aan het succes van dit nummer. Het blijft voor haar bij deze ene hit. Het nummer stond begin van deze eeuw nog wel vier keer in de Top 2000.