Lijst van vijf – februari 2023

Als voorbereiding op een DJ set bij Mooie Boules in Haarlem ging ik op zoek naar voor mij nieuwe tracks die aansluiten bij de sfeer voor die avond. Tijdens mijn zoektocht naar Funk, NuDisco en Electronic tracks ontdekte ik deze parels.

The Seed (2.0) – The Roots, Cody Chesnutt

Dit nummer, een mengeling van hip hop/rap en R&B/soul werd in 2002 geen grote hit in Nederland. Desondanks gaf de melodie mij een vorm van herkenning. Het is een heerlijk nummer en maakt nu onderdeel uit van mijn verzameling. De track is een samenwerking van de hiphop groep The Roots en de R&B muzikant Cody Chesnutt.

Brondesbury Park – Ziggy Funk

Brondesbury Park is een uptempo dance nummer met Afrobeats als basis, aangevuld met een vleugje Zuid Amerikaanse carnaval en invloeden vanuit de Jazz muziek. Het nummer bevat aanstekelijke blaas- en percussiepartijen en is geproduceerd door Ziggy Funk, een Engelse multi instrumentalist.

White Knuckle Ride – Jamiroquai

De band Jamiroquai behoeft geen nadere introductie. De band vierde hun belangrijkste successen in de jaren negentig en zero’s. De frontman Jay Kay staat bekend om zijn voorliefde voor hoofdtooien en snelle auto’s. De track White Knuckle Ride is uitgebracht in 2010 en heeft een herkenbare sound. Vrolijk, funky, disco!

She drives me crazy (Remix) – Fine Young Cannibals, Dimitri from ParisĀ 

She drives me crazy van de Fine Young Cannibals is een klassieker uit 1989. Deze versie van DJ Dimitri from Paris is een mooie remix van deze klassieker, uitgebracht in 2020. Dimtri from Paris is een Franse DJ van Griekse afkomst. Zijn muzikale invloeden zijn gebaseerd op funk en disco van de jaren 70. Hij heeft van vele klassiekers remixes gemaakt en een aantal daarvan zijn onderdeel van mijn muziekcollectie om een mooie avond NuDisco mee te bouwen.

Raw Cuts #2 – Danilo Plessow, Motor City Drum Ensemble

Deze track trok mijn aandacht vanwege de percussie en na wat speurwerk was dat als vanzelfsprekend. Danilo Plessow, een Duitse DJ en producer, begon op zijn 8e met drumles en op zijn 11e produceerde hij zelf al muziek. Vanaf dat moment bracht hij muziek uit in vele stijlen waaronder Ambient, Broken Beat, House en Techno. Dit alles ook nog onder verschillende artiestennamen.

Lijst van vijf – november 2021

Wil je de vorige Lijst van vijf van nog eens beluisteren? Dat kan hier.