Lijst van Vijf – mei 2023 met ‘glitters’ van nummers

Glitterbox is een platenlabel en clubconcept, ontstaan in 2014. Sinds de oprichting heeft Glitterbox als doel om een inclusieve, opbeurende feestsfeer te verzorgen om hiermee alle leeftijden, overtuigingen en lagen van de bevolking op de dansvloer te verenigen. Op Spotify vond ik de playlist Glitterbox – Pump the boogie! In deze Lijst van Vijf een aantal ‘glitters’ uit deze lijst.

Catch the beat – Dimi’s & Mousse T’s Old School Mix

Het origineel van deze remix is van T-SKi Valley en is uitgebracht in 1983. T-Ski Valley was een van de eerste rappers in New York. Catch the beat is een funky nummer met de typerende baslijnen en een heerlijk nummer om te luisteren in een thuisomgeving. Dimitri from Paris en Mousse T maakten er een prachtige remix van die zeer geschikt is voor de dansvloer. Oh ja, neem wel even de tijd voor deze versie, want zoals het origineel duurt deze versie ook ruim negen minuten.

No price (feat. Chromeo & AL-P) – Art of tones extended remix

Als je een nummer hoort dat zo goed is als ‘No Price’, is het niet verwonderlijk om te ontdekken dat het is gemaakt door een van Amerika’s meest gevestigde muziekproducenten. Arthur Baker, die sinds de jaren zeventig dansvloeren in beweging krijgt, heeft samengewerkt met muzikanten als New Order, Afrika Bambaataa en de Pet Shop Boys. Hij werkt ook onder de alias Slam Dunk’d. Met zang van bekroonde Canadezen Chromeo zorgde de samenwerking tussen hen en Slam Dunk’d voor een extra speciale Glitterbox release. Dit disconummer met een pompende bas is een ‘floorfiller’ op menig feest.

Hit it off (feat. Tens Tinks) – Extended Disco version

Ook deze track is weer zo’n prachtige mix van soul, funk en disco. De betekenis van de Engelse term Hit it off, is dat als twee vreemden elkaar ontmoeten, ze het direct goed met elkaar kunnen vinden. Een toepasselijke titel voor dit nummer, want het is erg aanstekelijk en nodigt direct uit tot dansen. Qwestlife is een samenwerking tussen de Zuid-Franse Tom Laroye en de Londense Andy Williams (ook bekend als Yam Who?). De samenwerking ontstond in in 2013. Ze gebruiken old school methoden en analoge technieken om betoverende ‘boogie-filled’ nummers te produceren. Deze ‘glitter’ is er een van.

Da Change – Miguel Migs salty rub 

DJ Mes komt uit Oakland, Californië en produceert al sinds midden jaren negentig house muziek. Het nummer Da Change werd uitgebracht in 2018. Miguel Migs groeide op aan de andere kant van de baai van San Francisco. Met zijn nummer gaf hij het nummer een disco sound. Ik hoop dat je er van geniet!

Church lady (feat. Daniel Wright) – Dennis Ferrer

Dennis Ferrer, geboren in Lissabon, is een Amerikaans DJ, remixer en producer. In 2012 was hij een van de hoofdacts op Sensation in Amsterdam. Samen met Daniel Wright, een DJ geboren in New Castle en sinds eind jaren negentig woonachtig in Londen, bracht hij het nummer Church Lady uit in 2006. Deze track heeft duidelijke gospel-invloeden.

Lijst van vijf – april 2023

Wil je de vorige Lijst van vijf van nog eens beluisteren? Dat kan hier.