Lijst van vijf – mei 2021 met te gekke feestnummers

Het zal nog een aantal maanden duren voordat we weer volop kunnen feesten, maar in deze tiende aflevering van HeyFrankie’s ‘Lijst van vijf ’ een aantal feestnummers die op een feest niet mogen ontbreken. Ik hoop ze snel weer op een te gekke avond te kunnen draaien!

Links rechts – Snollebollekes 

Rob Kemps, beter bekend als Snollebollekes, verovert de laatste jaren Nederland met zijn feestnummers waarmee hij het publiek helemaal uit hun dak laat gaan. De hit Links Rechts is uitgebracht in 2017 en heeft al veel mensen van links naar rechts laten bewegen. Eerder deze maand werd Snollebollekes verrast dat zijn hit in het Frans is vertaald. Zijn liefde voor de Franse taal en de Franse chansons maakte de zanger uit Best al eerder bekend op TV bij Matthijs van Nieuwkerk.

Shirt uit en zwaaien – Feestteam & DJ Maurice

De oorspronkelijke hit van dit nummer ‘Freed from desire’ was van de Italiaanse zangers Gala en bereikte een top 10 positie in de Nederlandse Top 40. De mannen van het Feestteam hebben samen met DJ Maurice een cover gemaakt met een hoog meezing gehalte. Sinds 1999 heeft het Feestteam meer dan 75 feestknallers gemaakt en daarmee op grote events en feesten de boel op stelten gezet. Meerdere keren zijn ze uitgeroepen tot de Beste Feestact van Nederland.

Atje voor de sfeer – Rene karst

Op een van de eerste feesten waar ik mocht draaien ging het publiek uit zijn dak met deze meezinger. Wat een feest was het! ‘Een ‘atje’ is eigenlijk een ‘ad fundum’ en het maakt niet uit of het een shotje is, een pilsje, frisdrank of water. Een ‘atje’ zorgt altijd voor de sfeer en daar haalde ik dus de inspiratie voor mijn liedje”, zegt René Karst enthousiast. De melodie van het nummer is duidelijk geïnspireerd op de track ‘Give it up’ van KC and the Sunshine band die in 1983 in vele landen een de nummer 1 positie haalde.

Die verdomde buurman – Ronald & Dazers ft. Derka

Een paar dagen nadat de videoclip van dit nummer was uitgebracht (december 2017) was het al de meest bekeken video op YouTube in Nederland. Het is een samenwerking van vier artiesten. Ronald Vledder van het populaire YouTube GamePortaal werkt samen met het Zoetermeerse DJ-duo de Dazers die de single hebben geproduceerd. De rapper in de single en de video is Derka.

Ik heb een toeter op m’n waterscooter – Gebroeders Ko

Als vijfde tip in de ‘Lijst van vijf’ een feestnummer uit de oude doos, om precies te zijn 2002. De broers Ton en Gerard Koopmans waren eerst werkzaam in de bouw, maar breken door als feestduo met dit nummer. Sindsdien is het een belangrijk duo in de Nederlandse feestmuziek. Nog altijd brengen ze met Carnaval een nummer uit. Daarmee is de totale lijst van nummers die ze hebben uitgebracht behoorlijk indrukwekkend geworden. In mei verscheen hun meest recente single.