Lijst van Vijf – november 2021 met nieuwe ontdekkingen

Dopamine – Purple Disco Machine ft. Eyelar

De Nederlandse singer-songwriter Eyelar deed in 2012 mee aan The Voice of Holland waar ze de halve finale wist te halen. Na haar deelname aan The Voice Of Holland werkte ze samen met een aantal Nederlandse DJ’s als Afrojack en Nicky Romero. Na een jaar besloot ze om haar focus te verleggen naar de echte popliedjes. Niet lang daarna werd ze benaderd door een Engels management en verhuisde ze naar Londen om daar verder te gaan met liedjes schrijven. Dit jaar nam ze een nummer op met de Duitse DJ / Producer Purple Disco Machine. Hij is inmiddels zo succesvol met meer dan één miljard streams op Spotify! De hit Dopamine van Eyelar en Purple Disco bereikte in week 40 van dit jaar de hoogste notering in de top 40 met een 25e positie. Een mooi succes voor deze Nederlandse zangeres!

Liquid spirits – Gregory Porter ft. Claptone remix

Als voorbereiding op een feest waar ik moet draaien ga ik altijd in gesprek met de klant over de muziekwensen. Dit zijn vaak leuke gesprekken en hierdoor ontdek ik zelf nieuwe muziek. Gregory Porter is daar een mooi voorbeeld van. Gregory Porter is een veelzijdig artiest want naast jazz-zanger is hij ook tekstdichter en film- en musicalacteur. Porter werd in 1971 geboren in Los Angeles en groeide op in Bakersfield. Zijn moeder, die vaak de muziek van Nat King Cole speelde, was daarmee de inspiratie voor zijn muzikale carrière. Het nummer Liquid spirits is van het gelijknamige album van Porter en voor deze Lijst van Vijf heb ik gekozen voor de remix versie die Porter samen met de Duitse DJ / Producer Claptone heeft uitgebracht.

Dance Monkey – Tones and I

Wat een leuke videoclip is er gemaakt voor dit nummer! Echt een aanrader om een keer te kijken. Het nummer Dance Monkey is van de Australische zangers Tones and I. Het nummer gaat over de verwachtingen die worden gesteld aan artiesten. Op 3 januari 2020 evenaarde de single het record van langste nummer 1 voor een vrouwelijke artieste. 

Hij is van mij (feat. Bizzey) – Kriss Kross Amsterdam, Maan, Tabitha

Een nummer over de liefde. Twee vrouwen zijn verliefd op dezelfde man. Ze denken allebei dat hij meer van haar houdt dan van de ander. De track kwam tot stand door een samenwerking van het DJ trio Kriss Kross Amsterdam, Maan, Tabitha en ook nog de Nederlandse rapper Bizzey. Niet de minsten in de Nederlandse muziek scene. Dit nummer is de meest gestreamde / gedownloade single van 2019.

Billy Jean – Michael Jackson

Een hit van het legendarische album Thriller. Op Wikipedia staan verschillende verhalen over de totstandkoming van dit nummer. Dat kun je zelf hier lezen https://nl.wikipedia.org/wiki/Billie_Jean.