Lijst van vijf – april 2021 met Haarlemse artiesten

Elke maand luistertips met achtergrondinformatie bij de tracks. In deze negende aflevering vijf tracks waarvan twee met een Haarlems tintje. Welk nummer is jouw favoriet?

Yes – Alain Clark

Alain Clark is geboren en opgegroeid in Haarlem. Zijn nieuwe single Yes was eind maart Topsong op Radio 2. Het is een ontzettend vrolijk nummer en die sfeer past uitstekend bij het thema van het nummer en wel; het JA zeggen tegen kansen die op je pad komen. In een interview op Radio 2 zegt hij zelf het volgende erover. “Dat je ergens over aan het twijfelen bent; moet ik iets wel of niet doen, zal ik lekker thuisblijven, zal ik haar echt bellen, zal ik een instrument oppakken? Soms neem je een risico, maar het kan je dingen brengen die je niet had verwacht.”

Amigo – Chef’Special

De live shows van de Haarlemse band Chef’Special zijn een groot spektakel en ze spelen wereldwijd voor volle arena’s. Zelf zag ik ze spelen in openluchttheater Caprera in Bloemendaal en in het Patronaat in Haarlem. Het kleurrijk beschilderde busje van de band is regelmatig in de straten van Haarlem te zien. Joshua Nolet, zanger van de band, zingt in dit nummer over het sluiten van nieuwe vriendschappen. Luister maar eens naar de volgende zin. ‘Strangers are strangers until they meet’ De energie en vrolijkheid van de track Amigo is zo aanstekelijk dat het uitnodigt tot springen en dansen!

Le Freak (feat. Nile Rodgers) – Sean Finn en Dj Blackstone Mix

Het origineel van Le Freak is in 1978 uitgebracht door Chic, het is een echte disco klassieker en niet weg te denken als je een avond lekker wil dansen. De Duitse DJ Sean Finn heeft hier een prachtige remix van gemaakt die eind 2020 uitkwam. Hij zocht hiervoor de samenwerking met Nile Rodgers, de oprichter van de disco/funk band Chic. Swingen maar!

What you won’t do for love – Blank & Jones, Monte

Dit is een van vele remixes die er zijn van het origineel van Bobby Caldwell. Het origineel dateert van 1978 en was voor Bobby Caldwell zijn meest succesvolle nummer en bereikte de 9e positie in de Billboard Hot 100. Deze remix is van het Duitse DJ duo Piet Blank (echte naam: Jan Pieter Blank), DJ Jaspa Jones (echte naam: René Runge), en producent Andy Kaufhold. Blank & Jones hebben tot op heden vierentwintig albums en bijna dertig singles uitgebracht.

Holiday Rap – MC Miker en DJ Sven

Regelmatig kijk ik samen met mijn kinderen videoclips waarbij we om beurten een videoclip kiezen. Ik liet mijn 9 jarige zoon en 10 jarige dochter deze klassieker zien. Goud! Zelf was ik 16 toen deze remix van Holiday van Madonna werd uitgebracht. Het werd een wereldwijde hit waarin MC Miker en DJ Sven vertellen over hun zomervakanties in onder andere Londen en New York.