Lijst van vijf – maart 2021 met Buster Pointdexter, Stromae en Coeo

Elke maand luistertips met achtergrondinformatie bij de tracks. In deze achtste aflevering weer vijf nummers die ik met jullie wil delen. Door welke track wordt jij geraakt? Let me know.

Hot Hot Hot – Buster Pointdexter

Dit nummer hoorde ik op de radio in de auto al rijdend over de A10. Het zonnetje scheen en het gaf me direct een zomers gevoel! Zo’n nummer als dit geeft aan dat de juiste muziek direct de sfeer kan beïnvloeden. Dit nummer bereikte in 1989 een achtste positie in de Top 40. Deze versie van Buster Pointdexter is een cover van het origineel van Arrow. Pointdexter zong het nummer op vele bruiloften en partijen wat hem na verloop van tijd tegen ging staan.

 

Papaoutai  – Stromae

Papaoutai is een samentrekking van het Franse ‘Papa ou t’es?’ (papa waar ben je?). In de videoclip van dit nummer zie je een jongetje naarstig op zoek zijn naar zijn vader. Stromae zingt hier over de afwezigheid van zijn eigen Rwandese vader die hij slechts een aantal keren heeft gezien. Hij groeide op bij zijn Belgische moeder. Zijn vader kwam om bij de Rwandese genocide. Papaoutai stond in 2013 gedurende 25 weken in de Top 40 met de 2e positie als hoogste notering.

 

Ain’ t got no – David Penn, KPD

Een prachtig voorbeeld van het NuDisco genre. Een oude hit in een nieuw, dansbaar jasje met strakke baslijnen en ritmische samples. Wie kent niet het nummer ‘Ain’t got no’ van Nina Simone? David Penn, een Spaanse DJ / Producer van house muziek heeft van dit nummer een heerlijke dansbare groovy remix gemaakt.  Deze remix is uitgebracht in 2020. Hiermee krijg je als DJ de dansvloer gegarandeerd gevuld!

Life is a dance floor – The shapeshifters feat. Kimberley Davis

De eerste single van de The Shapeshifters, Lola’s Theme, werd in 2003 vernoemd naar de vrouw van een van de twee bandleden.  In de jaren die volgde brachten ze nog een aantal singles uit die in Nederland een bescheiden plek in de Single Top 100 bereikten. Het nummer Life is a dancefloor is uitgebracht in 2019 en is een heerlijk disconummer waar lekker op gedanst kan worden.

Cabria Mango – Coeo

In de eerste minuut van dit nummer wordt je volledig op het verkeerde been gezet. De strakke beat in combinatie met de percussie geeft je het gevoel dat je gaat genieten van een discotrack. Tot het moment dat de zangeres in het Braziliaans haar prachtige stem laat horen. Het nummer krijgt hiermee een wending en vervult je vervolgens met een zomers gevoel! Coeo is een Duits duo en hun nummers staan bekend om het zomerse geluid.